چکیده این مقاله با توجهکردن به نقاط قوت برنامة درسی ملی، در صدد نقد و ارزیابی رویکرد این سند نسبت به آموزش زبانهای خارجی از سه منظر میباشد؛ ۱٫ بررسی بخش زبانهای خارجی از دیدگاه مبانی نظری... بیشتر بخوانید »
چکیده این پژوهش بررسی موردی تفاوت¬های جنسیتی زبانی در کودک دوقلوی دختر و پسر است که در بهکار گیری دایرة واژگان فارسی انجام شده است. این پژوهش توصیفی- تحلیلی در چارچوب فهرست تکامل رشد ارتباطی مک¬آرتور- بیتز... بیشتر بخوانید »
چکیده پژوهش حاضر تحلیلی است مقطعی مقایسهای که بر پایة مدل اقناع محدودیت انجام شده است. در این پژوهش عملکرد نوجوانان یکزبانۀ فارسیزبان با نوجوانان دوزبانۀ آذری- فارسیزبان در درک ضربالمثلها در زبان فارسی مقایسه شده است.... بیشتر بخوانید »
چکیده یادگیری زبان خارجی همانند زمینههای دیگر یادگیری دستخوش فراموشی است. توجه به پدیدۀ فراموشی در بیان گفتاری و نوشتاری در زبان خارجی اهمیت خاصی دارد، زیرا این دو حوزه، نمود توانش و مهارتهای زبانآموز هستند. این... بیشتر بخوانید »
چکیده معنا یکی از شاخصههای مهم در بررسی فرآیند یادگیری زبان مادری است. مطالعة آنچه کودکان راجع به معنا در سطوح مختلف میدانند، میتواند راهی برای دستیابی به چگونگی سخنوری بشر باشد. هدف از این تحقیق، بررسی... بیشتر بخوانید »
چکیده در دهههای اخیر، پردازش بندهای موصولی و بررسی پیچیدگیهای آنها در زبانهای مختلف نقش عمدهای در تحقیقات زبانشناسی و روانشناسی ایفا کرده است. این تحقیق برای مقایسة پیچیدگی دو نوع بند موصولی فاعل- فاعل و فاعل-... بیشتر بخوانید »
چکیده در حوزة آموزشکاوی زبانهای دوم، راهبردهای یادگیری زبان در زبانهای بیشماری شناسایی شده و تأثیر عواملی مانند سن، جنس، انگیزه، هوش و سطح مهارتهای زبانی بر بهکارگیری آنها مورد بررسی قرار گرفته است. اما در زمینة... بیشتر بخوانید »
چکیده طی دو دهة اخیر در مطالعات روانشناسی زبان، بهمنظور فهم ارتباط دو زبان در ذهن، بهویژه در زمینة فعالسازی هریک از دو زبان و همچنین سرعت بازیافت لغت، به افراد دوزبانه توجه زیادی معطوف شده است.... بیشتر بخوانید »
چکیده هدف از مطالعة حاضر بررسی تأثیرات ترتیب/ سن اکتساب واژگان در زمان پاسخ تصمیم واژگانی در دوزبانههای فارسی- انگلیسی است. ۴۰ دانشجوی سال اول دانشگاه که به لحاظ مهارت زبان دوم در سطح مبتدی بودند در... بیشتر بخوانید »
چکیده عبارات اصطلاحی، ساختهای زبانشناختیای هستند که برخلاف جملات عادی زبان از جمع جبری معنای سازههای تشکیلدهندهشان نمیتوان به معنای کل آنها پی برد و از نظر نحوی نیز ساختاری انعطافناپذیر دارند؛ بدین صورت که برخلاف جملات... بیشتر بخوانید »